Nieuws

De voorstelling is al begonnen.

Talen

Pappie

Pappie is zevenenzeventig. In 1960 vluchtte hij uit Congo met twee moederloze kinderen. Sinds 1967 weigert hij tegen zijn zoon te spreken. Hij maakt zich zorgen: mensen storten hun afval naast zijn huis.

Zijn liedje

Father And Son - Yusuf Islam/Cat Stevens

Eddie

Eddie is tweeënzestig. Na zijn studies ging hij in zaken, en kocht zich een huis in Brasschaat. Hij houdt van sport en mannelijkheid. Hij heeft liefgehad. Maar een man moet het alleen kunnen, denkt hij.

Zijn liedje

Kleine Jongen - André Hazes

Kathy

Kathy is tweeënvijftig. Ze is vaak alleen, en woont niet ver van Brussel. Ze zorgt, ze poetst, ze komt niet buiten. Ze heeft haar moeder nooit gekend.

Haar liedje

Il venait d'avoir 18 ans - Dalida

Asta

Asta is eenentwintig. Ze is al lang een wees. Ze heeft altijd in Vlaanderen gewoond. Asta is slim, en zeer voorzichtig met relaties.

Haar liedje

At Seventeen - Janis Ian

Alfred

Alfred is vijfenveertig. Toen zijn ouders in armoede stierven, zorgde hij met tedere aandacht voor zijn zusje. Hij noemt zijn vrouw de erfgename van goud en groene velden. Alfred schrijft een boek over menselijke verantwoordelijkheid, en houdt van de bergen.

Zijn liedje

Suicide Is Painless - Johnny Mandel & Mike Altman

Rita

Rita is negenentwintig. Ze stopte met studeren voor de liefde van haar leven. Ze erfde een fortuin en woont in een modernistische villa aan de Noordzeekust. Rita weet niet wat ze aanmoet met haar kind.

Haar liedje

Unbeschreiblich weiblich - Nina Hagen

Alan

Alan is negen. Hij heeft een fysieke handicap. Van waar hij woont, ziet hij de zee. Hij houdt van voetbal. De jongens in het kamp zeggen dat hij niet kan spelen.

Zijn liedje

Landslide - Fleetwood Mac

Kurdi

Kurdi is twintig. Zijn ouders zijn dood, en hij woont al drie jaar in België. Hij analyseert zijn omgeving, en vertoont het gedrag dat verwacht wordt. Mensen willen zijn jeugd, zijn aandacht, zijn liefde. Hij zoekt zijn eigen stem.

Zijn liedje

Goodbye Yellow Brick Road - Elton John

Verantwoordelijkheid